T.I.B BEVEILIGING BV

Alles omtrent brandveiligheid, inbraak en toegangscontrole

Recent Works

Neem gerust contact met ons op

Nabucco 7
5629 NS, Eindhoven
Tel  mobiel          06-53946722
Email                   info@tibbeveiliging.nl
Website               www.tibbeveiliging.nl

INSTALLATIES-INBEDRIJFSTELLINGEN 2017-04-22T21:07:22+00:00
Zie onze expertise

T.I.B. Beveiliging BV heeft diverse projecten gerealiseerd, in zowel eenvoudige als complexe gebouwen. Door deze brede ervaring zijn wij in staat om in iedere situatie de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren. Ieder project is uniek en dient ook per geval afzonderlijk te worden beoordeeld. Wij denken met u mee en proberen het beste resultaat voor u te verwezenlijken.

Onze drijfkracht is de uitdaging die we in ieder uniek project zien. Wij streven ernaar om steeds het beste resultaat te behalen.

Zie onze expertise

BRANDMELDINSTALLATIES

ONTRUIMINGALARMSINSTALLATIES

NOODVERLICHTINGSINSTALLATIES

T.I.B Beveiliging BV ontwerpt een brandmeldinstallatie die voldoet aan de nu geldende regelgeving. Het ontwerp bestaat uit een tekenpakket in DWG en PDF formaat voor de projectie, functiematrix en blokschema van de brandmeldinstallatie.

T.I.B Beveiliging BV levert alle componenten voor de brandmeldinstallatie die voldoen aan de huidige EN-54 reeks. Onze systemen worden al jaren toegepast in Nederland en behoren tot de beste kwaliteit.

Door de jaren heen heeft T.I.B. Beveiliging BV aan talloze projecten gewerkt, van klein tot groot, variërend van parkeergarages tot olieraffinaderijen. Met onze jarenlange ervaring kunnen we iedere brandmeldinstallatie voor u installeren en het complete proces van A tot Z voor u verzorgen. Daarbij houden we altijd rekening met bestaande normen en richtlijnen en zorgen we voor mooi zichtwerk.

Klik hier voor een overzicht van een aantal gerealiseerde projecten.

T.I.B Beveiliging BV beschikt over de kennis en software om verschillende analoge systemen inbedrijf te stellen. Tijdens het inbedrijfstellen zullen wij ons aan het PvE houden en mits de regelgeving het toelaat extra wenssen van de klant zoals teksten of extra doormelding en overige zaken te realiseren.Bij ieder brandmeld/ontruimingsinstallatie wordt een rapport van oplevering opgesteld die aantoont dat de installatie aan alle eisen voldoet waarin alle gegevens van de installatie vermeld staan zoals de zones, sturingen en de toegepaste componenten maar ook alle waardes van de verrichte metingen. Met dit rapport bent u verzekerd dat er geen afkeurpunten zijn van een inspectieburo en kunt u de installatie met een gerust hart laten certificeren

Bouwbesluit 2012 verplicht een ontruimingsalarminstallatie volgens art.6.23 indien er een brandmeldinstallatie volgens art.6.20 van het bouwbesluit vereist wordt. De meeste ontruimingsalarminstallaties in Nederland zijn van het type B. Ontruimingsalarminstallatie type B is ingedeeld in 2 categorien Luid en Stil. Sinds de NEN 2575:2012 van toepassing is, zijn er veel onduidelijkheden en wijzigingen voor de eindgebruiker. Of het nu om een PvE te laten goedkeuren, wijziging van een bestaande installatie of een nieuwe otruimingsalarminstallatie installeren. T.I.B Beveiliging BV ontzorgt u van alle taken zodat u voldoet aan de geldende regelgeving.

Ontruimingsalarminstallatie type A is een gesproken woord installatie vaak gecombineerd met een type B installatie. Deze installatie worden geëist bij grote of hoge gebouwen vaak bij openbare gelegenheden zoals een winkelcentrum. Een ontruimingsalarminstallatie type A is een dure investering waarbij T.I.B Beveiliging BV u het beste kan adviseren in de keuze van een goed systeem die makkelijk in gebruik en goedkoop in onderhoud is. Wij leveren, installeren en onderhouden de gewenste systeemkeuze afgestemd op uw situatie en natuurlijk te voldoen aan de huidige regelgeving.

Tijdens het aanleggen van een brandmeld/ontruimingsalarminstallatie is het van groot belang dat de functionaliteit van de installatie gedurende minimaal 30 minuten gewaarborgd is, dit heeft te maken dat gebouwen in Nederland zodanig zijn gebouwd dat men binnen 30 minuten tijdens een brand veilig kan vluchten. De NEN 2535 beschrijft dat sturingen en vooral signaalgevers van de ontruiming minimaal 30 minuten functiebehoud moeten zijn. De NPR 2576:2005 beschrijft de richtlijnen voor functiebehoud van bekabeling en aanleg van de installaties. T.I.B Beveiliging BV biedt de beste oplossing als het gaat om hoe functiebehoud gerealiseerd kan worden, dit kan door toepassen van speciale bekabeling en halogeenvrije buis in combinatie met goedkopere conventionele brandmeldcentrale voor de kleinere installaties of toepassen van normale bekabeling en buis in combinatie van een analoge brandmeldcentrale die de componenten van 2 kanten voedt.

Uiteraard leveren wij elke Ontruimingsalarminstallatie op met een rapport van oplevering waarin alle gegevens en de functionaliteit van de installatie vermeld staan. Met dit document kan een inspecteur met een gerust hart zijn inspectie uitvoeren en bent u gegarandeerd van het krijgen van een certificaat. De NEN 2575:2012 beschrijft dat een geluidsmeting niet noodzakelijk is wanneer ieder ruimte voorzien is van een signaalgever maar wij vinden het belangrijk om altijd een geluidsmeting te doen tijdens het opleveren van een ontruimingsalarminstallatie en kunt u dit zien als een gratis service van T.I.B Beveiliging BV.

Noodverlichting kunnen wij scheiding in 2 gedeeltes. Noodverlichting deze moet er voor zorgen dat bij brand of stroomuitval genoeg verlichting aanwezig is zodat mensen veilig kunnen vluchten. Vluchtwegaanduiding en deze moet er voor zorgen dat bij brand of stroomuitval men de weg naar een veilige plek moet kunnen zien en volgen. Hiervoor zijn een aantal normen waar een noodverlichtingsinstallatie aan moet voldoen zoals gesteld in bouwbesluit 2012 waarin de NEN 1838:2013 het meest leidend is. T.I.B Beveiliging BV kan in begin stadium een goed ontwerp maken aan de hand van bouwkundige tekeningen maar ook op locatie en denkt mee in de aanschaf van onderhoudsvriendelijke armaturen.

Met led-verlichting wordt een besparing van ongeveer 80 % op het elektriciteitsverbruik voor vluchtrouteverlichting behaald. Ook hoeven batterijen minder vaak vervangen te worden en daarom adviseert T.I.B Beveiliging BV voor het aanschaffen van LED armaturen. Heeft u nog conventionele armaturen dan kunnen wij deze ombouwen tot LED.

T.I.B Beveiliging levert, installeert en monteert al uw noodverlichtingsarmaturen zowel opbouw of inbouw. Voor de installatie wordt niet alleen rekening gehouden met de geldende normen voor noodverlichting maar ook met de NEN 1010 en worden alle armaturen van een sticker met adres en onderhoudsdatum voorzien zodat voor u en voor het bevoegd gezag duidelijk is dat u aan het bouwbesluit 2012 voldoet. T.I.B Beveiliging BV onderscheidt zich met andere bedrijven door het leveren van een logboek voor de installatie waarin alle info m.b.t. de noodverlichting vermeld staan

Voor continuïteit en zekerheid moet volgens het bouwbesluit of de verzekering de noodverlichtingsarmaturen onderhouden worden. Bij een geleverde noodverlichtingsinstallatie  door T.I.B Beveiliging BV krijgt de klant uitgebreid uitleg over hoe de armaturen onderhouden en getest  worden, om kosten te besparen maar ook adequaat kan reageren indien nodig. Mocht de klant niet in staat zijn of de tijd voor het onderhoud  hebben dan kunt u dit met een gerust hart uitbesteden aan de gespecialiseerde monteurs van T.I.B Beveiliging BV.

Brandmeldinstallaties

Wij ontzorgen u graag van deze taken

Ontruimingsinstallaties

Conform de nieuw geldende normen

Noodverlichtingsinstallaties

Van ontwerp tot onderhoud

Voor aale vragen m.b.t. Noodverlichting

Vul het formulier en u krijgt z.s.m. een antwoord van ons